Een compleet financieel dienstverlenend pakket

Ik ondersteun ondernemers op een breed terrein en bied onder andere de volgende diensten aan:

Financiële administratie

De overheid verwacht van u als ondernemer dat u een betrouwbare, goede en degelijke boekhouding voert van uw onderneming. Tevens is deze boekhouding van belang om te gebruiken als stuurmiddel van uw onderneming. Ik kan u van dienst zijn met het voeren of begeleiden van uw administratie. U kunt mij ook inhuren wanneer uw organisatie (nog) te klein is om een vaste controller in dienst te nemen. Voor de financiële besluitvorming en planning kan ik u uitstekend van dienst zijn met tussentijdse (management) rapportages en analyses van uw onderneming.

Jaarrekeningen

Met als basis de gevoerde financiële administratie stel ik de jaarrekening op van een verslagjaar, die als basis dient voor de fiscale aangiften. Deze jaarrekening geeft een goede samenvatting van de behaalde resultaten over het boekjaar. Afhankelijk van de bedrijfsvorm waarin u uw onderneming exploiteert, is het uitbrengen van een jaarrekening wel of niet verplicht.

Startersbegeleiding

Als startende ondernemer bestaat vaak de behoefte aan begeleiding door de vele en uitgebreide regelgeving, alsmede de verplichtingen die de overheid stelt aan ondernemers. Door mijn jarenlange ervaring met starters in diverse branches kan ik u goed begeleiden bij de start van uw onderneming.

Belasting en fiscale advisering

Voor mijn cliënten verzorg ik aangiften vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting.
Tevens verzorg ik gerelateerde aangiften, zoals de aanvraag van een voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.
Uiteraard ben ik goed op de hoogte van de relevante fiscaliteit, waardoor ik u goed kan adviseren.

Bedrijfseconomische advisering

Ik heb op breed terrein ervaring opgedaan als adviseur bij accountantskantoren. Zo kan ik u bijvoorbeeld uitstekend van dienst zijn bij het maken van (liquiditeits) prognoses en u begeleiden bij het indienen van een financieringsaanvraag bij een bank of andere kredietverstrekker. Ook als het gaat om wijziging van uw bedrijfsvorm, een herstructurering of bedrijfseconomische analyses van uw onderneming, kunt u bij mij terecht. Daarnaast heb ik goede contacten met accountants, fiscalisten, salarisadministrateurs en andere adviseurs, zoals notarissen en advocaten. Stuk voor stuk specialisten op hun vakgebied. Gezamenlijk kunnen wij u zeer breed adviseren tegen een zeer gunstig tarief.